2011. szeptember 29., csütörtök

Tihany válogatás vacsora

A Tihany Válogatással most egy különleges, sajtos vacsorát lehetett nyerni. Óriási sikere volt az ügynek, nem tudom, hogy ez az én személyemnek köszönhető-e :D vagy a sajtnak, de mindenesetre sokan sajnálták, hogy nem ők nyertek. A három szerencsés a partnerével együtt jöhetett hozzánk. Rövid képriport a sajtban gazdag vacsiról!









2011. szeptember 16., péntek

Pesti Disznó képek

Néhány kép a sajtótájékoztatóról! fotó: Bognár Szilvia (még több a Facebookon) .

Ez itt én vagyok, amikor már kicsit megkönnyebbültem:



Ez itt kérem kakashere, fehérboros-petrezselymes mártásban:







Svédországban is szeretnek minket

Nézzétek mit találtam a neten: egy Svédországban élő hölgy, aki nyilván nem kevés szép szakácskönyvet látott már életében, nagyon szereti a könyvemet. :) itt a link!

2011. szeptember 15., csütörtök

Pesti Disznó

Most már végre elmondhatom: néhány hete egy vadonatúj magyar ételbár, a Pesti Disznó konyhafőnöke vagyok. Részletek és fotók hamarosan (tegnap volt a sajtótájékoztató, addig nem volt sok szabadidőnk), de addig is játsszatok a Tihany Válogatással, mert aki nyer, jöhet hozzánk vacsorázni!

2011. szeptember 2., péntek

Egy világbajnok menüsor

Ezt az ételsort a Tihany Válogatás számára készítettem, és megmondom őszintén, nagyon szeretem. Igazi nyárvégi, könnyed, zamatokkal teli vacsora vagy ebéd lehet. Készítsétek el!


Balatoni fogasfilé paradicsomsalátával
Hozzávalók: 40 dkg balatoni fogasfilé, 25 dkg koktélparadicsom, 1 kisebb édeskömény, 1 ek pirított tökmag, 2+2 ek olívaolaj, 2 ek balzsamecet, só, fehérbors

A paradicsomokat félbe, az édesköményt apróra vágjuk. A balzsamecetet összekeverjük egy csipet sóval és az olívaolajjal, majd összekeverjük a paradicsommal, édesköménnyel és a tökmaggal, és hűtőbe tesszük.
A halat négy egyforma darabra vágjuk, besózzuk, megszórjuk kevés fehérborssal. Egy serpenyőben felforrósítjuk a maradék olívaolajat, és a halak bőrös felét ropogósra sütjük benne. Ha megpirult, megfordítjuk a szeleteket, mérsékeljük a lángot, és a másik felükön is megsütjük őket. A hideg paradicsomsalátával tálaljuk.


Szezámmagos bundában sült, zöldborsos Tihany camembert szederkompóttal

Hozzávalók: 4 db zöldborsos Tihany ínyenc camembert, 2 tojás, 2 ek szezámmag, 4 ek zsemlemorzsa, liszt, olaj a sütéshez, 50 dkg szeder, 2 ek cukor, 2 dl száraz vörösbor, 1 ek balzsamecet, 1 ek kukoricakeményítő

A bort a cukorral, a balzsamecettel és 1 dl vízzel összeforraljuk. Besűrítjük a hideg vízben elkevert keményítővel, majd lehúzzuk a tűzről és beletesszük a megmosott szedret. Félretesszük, hagyjuk hűlni. A camembert sajtokat félbevágjuk, majd először lisztbe, ezután felvert tojásba és a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Újra tojásba tesszük, majd még egyszer zsemlemorzsában forgatjuk meg őket, ezután pedig bő forró olajban kisütjük. A kihűlt szederkompóttal tálaljuk.


Grillezett őszibarack levendulás vaníliafagylalttal

Hozzávalók: 4 db őszibarack, 5 dkg vaníliafagylalt, pár szál levendula, 2-3 dkg vaj

A barackokat félbevágjuk. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, és belemorzsolunk egy kis levendulát. A barackokat a vágott felükön a serpenyőbe tesszük (vigyázzunk, lehet, hogy fröcskölni fog), és néhány percig kis lángon sütjük. A gömbölyű felükre állítva tányérra szedjük őket, magjaik helyére egy kiskanálnyi vaníliafagylaltot teszünk. Azonnal tálaljuk, megszórva egy kis levendulával.